Uitstelgedrag overwonnen!

 

Welkom op de allereerste Elni-blog! 🙂
Dit is de eerste post, heel spannend.

Sommige vrouwen lezen liever, en anderen kijken liever of luisteren. Daarom zijn de filmpjes van deze blog uitgetypt zodat je kan kiezen wat je zelf het liefste hebt.
Al jaren had ik in mijn hoofd om een blog te beginnen… Maar door mijn uitstelgedrag was het er nog niet van gekomen… Ken je dat ook?

Waarom een blog?

Al meer dan 10 jaar begeleid ik vrouwen met make-up en kleding advies en ik wilde al heel lang een blog starten over deze onderwerpen om zo meer vrouwen te kunnen helpen om zich mooi te laten voelen en zo meer zelfvertrouwen te krijgen.
Daarom had ik vorige week op instagram een post ‘gedropt’ van : “Ik ga een blog starten en volgende week staat eerste post online”, om mezelf een beetje druk op te leggen 😀

Wat gaan we leren?

Ik help jullie graag via dit kanaal met make-up tips én meer. Mijn doel is dat elke vrouw zich goed in haar vel voelt en tevreden in de spiegel kan kijken, vol zelfvertrouwen.

Ik help je graag!

Heb je zelf een vraag of probleem? Laat me het zeker weten en dan behandel ik het in de blog.
Verder gaan we het hier hebben over de meest voorkomende vragen die gesteld worden op make-up workshops zoals welke kleur foundation best past, hoe eyeliner aanbrengen, enzovoort.

Veel lees- of kijk plezier en stuur me zeker je vragen als je met iets vast zit! Je kan me altijd bereiken via
Veel liefs,
Ellen van Elni

 

Wat is de overeenkomst tussen dagcrème en auto wax?

 

Ik krijg vaak de vraag wat het beste om de huid te reinigen, want veel vrouwen zien door het bos de bomen niet meer! Er is zoveel keuze: reinigingsmelk, mousse, miccelair water,…

Een reiniger voor elk huidtype

Wel het is in feite afhankelijk van je huidtype. Als je een gevoelige huid hebt met roodheden, trekkerig gevoel na de douche, bij koude een grauwe teint,… dan zou ik een reinigingsmelk adviseren: die is zacht voor de huid en brengt de huid in balans. Een reinigingsmousse is in dat geval dan te agressief.
Als je een vette huid hebt, is een reinigingsmelk niet voldoende voor écht diep genoeg te zuiveren. In dat geval is gebruik van een mousse beter, dat is een soort gel op het gelaat dat schuimt.
Kijk ook zeker eens op het ingrediënten lijstje: als er sulfaten in zitten in het product is dit voor een gevoelige huid niet ideaal, dat droogt teveel uit.

En wat na het reinigen?

Na het reinigen is het belangrijk om altijd terug te hydrateren met een goede dagcrème.
Het hangt van je huidtype af, maar aangeraden is om 3 à 4 keer per week een reinigingsmelk te gebruiken. Tip: bij mij staat die in de douche, en terwijl de shampoo in mijn haar inwerkt breng ik de melk aan en erna alles samen afspoelen is handig.

Miccelair WAT-er?

Voor je dagelijkse reiniging kan je miccelair water gebruiken, dat kan voor elk huidtype. Het is een soort van water met veel extra verzorgende bestanddelen, en zonder kalk. Het is vergelijkbaar met een tonic, maar een een tonic (of lotion) gaat de huid meer uitdrogen, miccelair water bevat meer voedende bestanddelen.
Best is wel zowel ‘s morgens en ’s avonds: in de ochtend is het goed om de afvalstoffen van je zweet tijdens de nacht te verwijderen. En in de avond is reinigen ook belangrijk, voor de uitlaat gassen en milieu verontreiniging die in de lucht hangt.

Eerst in de carwash, dan pas wax!

Als je eerst je huid reinigt, en erna je verzorging aanbrengt, dan kan die verzorging veel beter inwerken dan dat je ze op een onzuivere huid zou aanbrengen.
Vergelijk het met je auto in de carwash: je gaat een vuile auto niet waxen maar eerst proper maken.
Als je je huid reinigt blijft ze super zacht!

Ik help je graag!

Veel lees- of kijk plezier en stuur me zeker je vragen als je met iets vast zit! Je kan me altijd bereiken via

Veel liefs,
Ellen van Elni

 

Primer, serum, BB crème, CC crème, help!

 

Er staan ZO-veel producten in de rekken: BB crème, CC crème, foundation, serum,… Wat dient nu voor welk probleem?

Foundation is niet hetzelfde als BB & CC crème

• BB crème staat voor ‘Blemish/ Beauty balm’ en is een crème die gaat hydrateren en een tint geven
• CC staat voor ‘Colour correcting’ en gaat iets meer dekken dan BB crème maar nog steeds minder dan een foundation
Zowel BB als CC crème hebben dus zowel een stuk make-up als een stuk verzorging in de tube zitten.

Extra verzorging is altijd goed, toch? Nope!

Ik ben eerder voorstander om je verzorging apart te houden van je make-up. Voor mij komt huidverzorging op de eerste plaats, voor make-up, omdat je bij een heel goed verzorgde huid soms zelfs geen make-up nodig hebt voor de huid. De twee samen doen, dus eerst je huid verzorgen met dagcrème en daarna nog eens met een BB of CC crème is teveel voor je huid om op te nemen van verzorgingsproducten, en kan ze teveel belasten waardoor ze te vettig kan worden.
Je dagcrème kan je ook perfect afstemmen op je huidtype, terwijl dat minder kan met de BB of CC crème.

Verschil dag- en nacht crème

Het verschil tussen dag- en nacht crème zit hem puur in de textuur van het product, niet de ingrediënten. Zo is dagcrème lichter qua textuur en vaker met een fris parfum, en nachtcrème iets vetter van textuur met neutrale geur.
Ik gebruik zelf als het heel warm is vaak mijn dagcrème na mijn avond-douche omdat ik een fris gevoel wil, en tijdens de winter als het heel guur en koud is buiten gebruik ik soms mijn nachtcrème voor meer beschermend gevoel.

En hoe zit het met serum?

Serum gebruik je als vitamine kuur voor je huid, als een soort ‘boost’. Je gebruikt het steeds met een dagcrème over. Dus je kan serum niet alleen gebruiken zonder dagcrème (maar dagcrème wel alleen zonder serum)

Dus geen BB en CC crème, maar foundation is dan beter?

Foundation dient om huid egaal te maken en gaat meer dekken dan BB en CC crème. Het bevat geen verzorgende bestanddelen, want je huid verzorgen ga je doen met dagcrème.
In BB & CC crème heb je foundation en verzorging 2 in 1 in 1 potje dus.
Mijn visie is altijd eerst verzorging te doen en dan pas foundation, maar soms kom ik vrouwen tegen die absoluut niks van verzorging (nog) niet willen doen, en voor hen is dan BB en CC crème toch beter dan foundation omdat ze dan toch ‘iets’ van verzorging hebben.

En als laatste mysterieuze potje in het schap: wat is primer? Iets voor de verf? 🙂

Zoals voor de verf geeft primer inderdaad een basislaag zodat je make-up langer blijft
Je doet dus eerst je verzorging – dan primer – en dan make up!
Primer is niet als doel om je te schminken maar maakt dat je make-up beter blijft

Ik help je graag!

Veel lees- of kijk plezier en stuur me zeker je vragen als je met iets vast zit! Je kan me altijd bereiken via

Veel liefs,
Ellen van Elni

 

Dé tip om altijd een perfect lijntje oogpotlood aan te brengen

 

“Oh help: hoe teken ik dat lijntje eyeliner zonder morsen?” Dat hoor ik zooo vaak om make-up workshops  Maar geen probleem, ik heb daar een super goed trukje voor met oogschaduw, lees er hieronder alles over!

Verschillende soorten eyeliner

Je hebt de klassieke ‘droge’ oogpotloden (die lijken op echte kleurpotloden), de liquid versies met borstel en tussen de twee, dat zijn de gel eyeliners.
Ik ben zelf fan van de laatste, omdat dat het beste van de twee werelden is! Veel zachter dan de gewone oogpotloden (die nogal kunnen krassen) en makkelijker te gebruiken dan de liquids.
Gel eyeliner blijft ook het langste zitten. Handig voor als je bijvoorbeeld met de fiets in de regen naar het werk moet 

Ligt er een slijper in je make-up tasje zonder dat je het weet?

Als je 1 of meerdere eyeliners hebt moet je zeker maar eens proberen om te zien dat je het achterste deel er kan van af trekken, want bij veel eyeliners zit daar een slijpertje verborgen. En super weinig mensen weten dat! Dus zeker eens checken en doorzeggen aan je vriendinnen!

Welke kleur van eyeliner past mij het best?

Het hangt af van je eigen oogkleur en van welk effect je wil bekomen. Als je eerder een naturel resultaat wilt zou ik de zachte kleuren aanraden: bruin, aarde tinten,… dat is voor iedereen goed behalve voor vrouwen met grijze ogen
Voor een meer feestelijk en uitbundiger effect kun je je oogkleur herhalen, bij vrouwen met blauwe ogen dus blauwe eyeliner. Maar opgelet: niet dat flashy blauw van de jaren ’80 dat toen mode was maar heel donker denim blauw is beter.

Kijk eens diep in je eigen ogen….

Bekijk eens goed je oogbol in de spiegel en welke kleur er rond zit als er lijntje zit: grijs, zwart, gekleurd of geen lijntje… Raar he zo eens diep in je eigen ogen kijken ipv die van je partner
Neem die kleur als eyeliner, die geeft de ogen extra effect, echt eens de moeite om te proberen!

Tip: tijdens een make-up workshop & tijdens een kleding-kleur advies ga ik je ook altijd uitgebreid tips geven rond de kleur die bij je past en kan je alle kleuren ter plaatse direct testen.

Hoe zet ik het lijntje?

Niet makkelijk! Zoek ter eerste goede steunpunten met je ellenbogen op tafel, dan moet je je ooglid goed strak trekken en kleine fijne streepjes trekken. Dus niet in 1 keer een lijn, maar kleine streepjes, van buiten iets dikker en fijner langs binnen (dus de kant van je neus).
Als dat lijntje niet perfect is, is dat niet erg! Neem een rechte make-up borstel, doe daarop een donkere kleur van oogschaduw, en ga daarmee over het lijntje. Je zal zien dat het mooi zal ‘blenden’ en gaat mooi 1 geheel worden. Als je toch te hard bent uitgeschoven, dan kan je dat best eerst wegnemen met een wattenstaafje.

Ik help je graag!

Veel lees- of kijk plezier en stuur me zeker je vragen als je met iets vast zit! Je kan me altijd bereiken via

Veel liefs,
Ellen van Elni

 

Ik wil er niet uitzien als een wortel

 

“Ellen ik heb zo een schrik om er oranje uit te zien met foundation of een masker op te hebben, hoe kan ik dit vermijden”  een vraag van een vrouw op de make-up workshop onlangs.
Deze vraag is heel relevant want foundation is echt de basis voor een goede make-up, als de kleur niet goed zit kan dat je hele make-up ‘verpesten’.

Welke kleur foundation is goed voor mij?

Deze vraag is heel simpel te beantwoorden, want die kleur heb je altijd bij… en zie je als je in de spiegel kijkt… de kleur die best past is exact dezelfde kleur als je huid!
Daarom is het echt belangrijk om heel goed te gaan testen in de winkel. En dan echt op je gelaat zelf en niet op je hand, want je hand kan een andere kleur hebben.

Hoe testen?

Je veegt een klein beetje foundation (ongeveer grootte van een rijstkorrel) op je wang. Als je twijfelt trek je bijvoorbeeld 3 strepen van de 3 foundations waartussen je twijfelt.
De kleur die je dan NIET meer ziet is de exacte kleur van je huid, en die moet je hebben!
Ga dus niet met je foundation je huid donkerder gaan maken, of te licht gaat bleek en vermoeid tonen.

Hoe aanbrengen?

Je brengt je foundation best aan tot in je hals tegen het ‘masker effect’.
Je kan hiervoor een borstel gebruiken met synthetische haren, of een sponsje of dat gewoon doen met de handen.
Ik verkies de laatste optie: zowel je gezicht als vingers zijn warm dus de foundation smelt mooi. Je hebt op die manier ook geen bacteriën in sponsje en geen productverlies.
Eerst dagcrème aanbrengen en direct erna foundation is ook mooi voor een egaal geheel te verkrijgen.

Ik help je graag!

Veel lees- of kijk plezier en stuur me zeker je vragen als je met iets vast zit! Je kan me altijd bereiken via

Veel liefs,
Ellen van Elni

 

Hoe moet ik mijn make-up penselen reinigen?

 

Dit is iets dat vaak vergeten wordt: je make-up penselen wekelijks reinigen. Uit een poll op mijn instagram bleek dat de meeste vrouwen hier zelfs vaak niet 1x per maand aan toekomen. Hierbij enkele tips!

Hoe kan je best je make-up penselen reinigen?

Het is allereerst belangrijk om dit echt regelmatig te doen, anders kunnen bacteriën in kruipen. Dus best wekelijks en ZEKER maandelijks!
Ook een goede routine hebben is belangrijk om de gewoonte te hebben om de borstel niet in je handpalm schoon te wrijven na de make-up maar in een tissue.
Je kan je borstels proper maken met lauwwarm water en een beetje babyshampoo. Voor vettige texturen zoals foundation en concealer is dreft de ideale ontvetter! Erna goed afspoelen met lauwwarm water en zachtjes uitwringen.

Lekker luchten

Het best laat je ze horizontaal drogen, zodat er geen vocht kan terug insijpelen.
Op die manier gaan ze jaren mee. Als je je de dag zelf opnieuw moet schminken en ze al terug nodig hebt wanneer ze nog nat zijn, dan kan je ze eventueel droogblazen met de haardroger op de koude stand.

Welke make-up borstel is het beste: met dierlijke of synthetische haren?

Je hebt borstels van ofwel dierlijke haren ofwel synthetische haren. De eerste zijn meer ‘fluffy’ en zwart of donkerbruin. De synthetische zijn vaak beige of wit.
Ik werk met een dieren-vriendelijk make-up merk dus hun borstels zijn ‘nagemaakte’ dierlijke haren, altijd goed om weten want ik ben echt een dierenvriend
• Je gebruikt de borstels met ‘dierlijke’ haren voor poedertexturen (blush, oogschaduw,…)
• En de synthetische borstels voor vettige texturen zoals foundation, concealer…
• Sponsjes kan je ook gebruiken maar persoonlijk ben ik er niet zo een voorstander van: er is veel productverlies omdat het sponsje je foundation opslurpt, is niet zo hygiënisch want kruipen bacteriën in, je kan ze eventueel wel wassen in de wasmachine. Maar gezien de goedkope prijs zou ik dan eerder telkens nieuwe kopen.

Ik help je graag!

Veel lees- of kijk plezier en stuur me zeker je vragen als je met iets vast zit! Je kan me altijd bereiken via

Veel liefs,
Ellen van Elni

 

Elke maand schrijf ik een nieuw blog artikel met video. Ik gebruik hiervoor de vragen die leven bij klanten, die me vaak gesteld worden op workshops,…
Zit je dus zelf met een vraag rond verzorging, make-up, kleding of innerlijke thema’s zoals zelfvertrouwen, leren nee zeggen,…
Stuur me dan zeker je vraag door en dan maak ik er een artikel over.