Van welke worstelingen had je het meeste last, wat was de reden om in het Feelgood traject in te stappen?

Ik stapte in het Feelgood traject in de moeilijkste periode van mijn leven. Ik wist nog maar net dat mijn partner, met wie ik al bijna 14 jaar samen was, mij had bedrogen. Ik wou heel graag onze relatie redden, maar hij twijfelde van in het begin of er nog wel iets te redden viel en of hij nog toekomst zag met mij.

Heel mijn leven stond op dat moment stil. Ik was sowieso al onzeker over mezelf en had behoorlijk weinig zelfvertrouwen, door het bedrog van mijn partner twijfelde ik nog meer aan mezelf. Wat had ik allemaal fout gedaan in onze relatie? Wat moest ik veranderen? Ik voelde mij compleet waardeloos.

Het Feelgood traject was voor mij een hulpmiddel om terug tot mezelf te komen. Rust te vinden in de chaos, mijn valkuilen leren identificeren en ermee aan de slag gaan. Me terug goed te voelen in mijn vel, en terug een richting te vinden waarmee ik met mijn leven wou gaan.
 
 

Wat zijn je inzichten door het Feelgood traject?

Echt enorm veel.
Ik moet voor mezelf zorgen – als ik mezelf beter in mijn vel voel, dan kost alles veel minder moeite. Ik kan me beter op mijn werk concentreren, ik kan beter voor mijn zoontje zorgen, ik maak mij minder druk. Tijd voor mezelf maken kan op korte termijn misschien de planning wat overhoop halen, maar op lange termijn pluk ik er de vruchten van.

Een heel mooi inzicht, tijd nemen voordat ik antwoord neem, en niet meteen ja antwoorden. Voor het Feelgood traject was voor mij altijd alles goed. Iemand vroeg iets, en het gebeurde wel eens dat ik onmiddellijk ja zei, zonder er echt over na te denken, en achteraf had ik dan vaak spijt. Nu denk ik eerst na en zeg ik: ik geef straks antwoord.

Hoe ik tegen mezelf praat. Door de huidige omstandigheden zit ik al eens in negatieve gedachten, en praat ik mezelf ook naar beneden. Ik merk dat nu al op dat ik dat doe, dus dat is een grote vooruitgang
 
 

Wat heb je in jezelf overwonnen?

Ik geloof terug in mezelf.
Ik durf voor mezelf opkomen.
Ik ben daar ook voor mezelf heel duidelijk grenzen gaan stellen: wat wil ik nu eigenlijk? En wat wil ik zeker niet.
Tijd nemen voor mezelf is meer dan OK!
 
 

Wat zijn daar de resultaten van?

Rust in mijn hoofd, en ik sta achter mijn beslissingen
 
 

Wat vind je het allerleukste aan wat je nu bereikt hebt?

Dat ik terug kan zeggen dat ik (meestal) gelukkig ben en dat het (meestal) goed met mij gaat
Ik ben trots dat ik nu weer met zoveel GOESTING in het leven sta. Goesting in werken, goesting in naaien, goesting in bezig zijn met mijn zoontje, goesting in alles.
 
 

Wat waren je twijfels of bezwaren vooraf over het Feelgood traject?

Enerzijds, de prijs (ik ging ook al naar de psychologe, dus was wel redelijk wat aan het investeren in mijn mentale gezondheid). Anderzijds, mijn situatie op dat moment. Ik dacht dat het misschien nog te vroeg was om in het Feelgood traject te stappen. Ik dacht dat ik eerst zelf terug wat sterker zou moeten worden voordat ik aan de toekomst kon beginnen denken.
 
 

Wat heeft je doen beslissen om in het traject te stappen?
Hier zijn ook verschillende redenen voor.

  • Het contact met Ellen liep al goed via instagram.
  • We hadden al wel over het Feelgood traject gepraat, maar ik was toen nog niet helemaal zeker dat ik toen al moest instappen of niet. Ellen was op geen enkel moment ‘een opdringerige verkoopster’. MIJN tempo stond centraal.
  • Na een zoveelste dag wenend op de zetel besloot ik dat ik meer moest ondernemen om mezelf er bovenop te krijgen dus besloot ik het Feelgood traject een kans te geven.

 
 

Wat is anders (positief/negatief) dan je eerst verwacht had van het Feelgood traject?

Het is meer helpend dan ik op voorhand had gedacht. Ik heb er echt enorm veel van geleerd en hoop om nu nog heel veel in de praktijk te kunnen omzetten, want dat blijft oefenen natuurlijk
Ik was niet onmiddellijk overtuigd van dat belang van het uiterlijk om jezelf beter te voelen, dus ik had nooit gedacht dat die uiterlijke workshops ook zo veel inzichten gingen brengen.
 
 

Wat is je mening over de praktische organisatie van het programma? (combinatie gesprekken-zelfstudie, online workshops, inhoud, opbouw,…)

Ik vond die zeer goed. Een mooie afwisseling van de verschillende dingen, je kon ook alles op je eigen tempo doen. In het begin was er zowat minder contact met de andere dames, maar nu met de facebookgroep is dit wel beter.
 
 

Wat vond je goed aan de begeleiding?

Het eerste punt – en dit is mij al meteen opgevallen bij het volgen van de online make-up workshop en het daaropvolgende gesprek over de verzorgingsproducten: Ellen werkt ZONDER VOOROORDELEN – en dat vind ik heel mooi. Ik wou me al langer wat verdiepen in basis make up, maar omdat ik dat dus nooit geleerd heb, heb ik daar ook letterlijk geen verstand van, en durfde ik ook de stap niet zetten om bvb naar zo’n verkoopster in ICI PARIS XL gaan om producten te kopen, uit angst voor het oordeel.

Alles wat ik ken over make-up heb ik van jou geleerd, en ik heb nooit gedacht, ‘amai, die veroordeeld mij nu omdat ik mij nog nooit geschminkt heb’, of ‘ai, die vraag durf ik niet stellen want ze gaat met mij lachen omdat ik dat niet weet’. Of als ik mij eens slecht voelde en zei: sorry, ik antwoord later op je vraag, het gaat even niet voelde ik ook nooit dat jij direct je oordeel klaar hebt.

Ik waardeer dat echt enorm. Ik denk dat dit puntje mij ook wel over de streep heeft getrokken om in het Feelgood traject te stappen. En meer nog, ik denk dat jouw houding mij ook heeft geholpen om over mijn situatie te praten (bvb op de online workshop toen je vroeg om onszelf voor te stellen en te zeggen waarom we in het Feelgood traject waren gestapt, voelde ik mij echt veilig om mijn situatie aan wildvreemden te vertellen – terwijl ik eerder een gesloten boek ben).

Er was altijd tijd voor een antwoord – via mail, via instagram. Je was altijd bereikbaar, zelfs op zondagen en laat in de avond.

Ook je ‘zomaar’ berichtjes, om even te checken hoe het gaat met mij. “Ging het met Pasen?”, bvb.

Misschien wat egoïstisch om te zeggen, maar IK stond centraal. Mijn tempo, geen verplichtingen, geen negatieve reactie als mijn hoofd er even niet naar stond om te antwoorden.
 
 

Zou je dit programma aanraden aan andere mama’s, en zo ja, waarom?

Ja!
Zie antwoord op al mijn vorige vragen 😊
Ik voel me er echt ontzettend goed bij, het is de investering echt waard
 
 

Is er verder nog iets dat je wilt delen?

Ik ben echt heel blij en dankbaar dat ik jou heb leren kennen en dat ik zoveel van je heb kunnen leren.