Van welke worstelingen had je het meeste last, wat was de reden om in het feelgood traject in te stappen?

Ik piekerde veel over het leven, mijn leven. Ik wist niet goed waar ik naartoe wilde. In mijn hoofd moest alles perfect zijn, ik moest perfect zijn als vriendin, als partner, als werknemer, als dochter, … maar ik had eigenlijk geen idee hoe ik dat “perfecte” kon bekomen en me er gelukkig bij voelen. Ik piekerde veel en had een enorme innerlijke onrust. Ik had het gevoel dat ik aan het wachten was op die perfectie, zonder te beseffen dat de aanpak binnen mezelf zat!
 
 

Hoe was je situatie vòòr het feelgood traject?

Ik had een continue innerlijke stress, waardaar ik voor het minste kon uitbarsten in woedeaanvallen (tegen mezelf) en huilbuien. Ik wilde het aanpakken en veranderen maar had geen idee en inzicht hoe.
 
 

Wat zijn je inzichten door het feelgood traject?

Dat geluk en rust binnen jezelf zit. De buitenwereld kan niet veranderen, maar hoe jij ernaar kijkt en mee omgaat wel. Door inzichten te krijgen over jezelf, wat je belangrijk vindt, wat je waarden zijn, van wie en van wat jij energie krijgt, … Door te handelen naar die inzichten, met kleine (vaak simpele) stapjes. Om na een aantal weken te beseffen dat je, bijna onbewust, anders naar de dingen kijkt en gelukkiger bent geworden! Ik ben ook wat milder geworden voor anderen (in mijn hoofd want naar de buitenwereld toe was ik dit al). Mensen kunnen andere waarden hebben, andere prioriteiten, niet iedereen denkt zoveel na over wat ze doen, hoe ze overkomen, wat ze zeggen, … En dat iedereen in se vooral met zichzelf bezig is, ook ik…
 
 

Wat heb je in jezelf overwonnen?

Minder schuldgevoel bij dingen die ik doe of beslissingen die ik maak. Op een of andere manier voel ik dat dit voor mij het juiste is om te doen. Ik denk anders na over de dingen in mijn leven. Door de inzichten die ik door het feelgood traject hebt verworven, is mijn zelfvertrouwen gegroeid. Dit uit zich nog niet altijd naar de buitenwereld toe, maar het begin bij jezelf, is denk ik wel de beste eerste stap!
 
 

Wat heb je met die inzichten gedaan, welke acties heb je ondernomen?

Ik investeer meer tijd en energie in familie en vrienden, in mijn contacten met anderen. Maar wel enkel als ik er energie van terug krijg. Soms is het een “trial and error”, maar uiteindelijk wordt het dan ook duidelijk aan wie of wat je je prioriteiten wilt stellen. Als ik merk dat ik er te veel energie in moet steken zonder terug te krijgen, dan probeer ik het ook los te laten en het contact te beperken (waar het kan natuurlijk).
 
 

Wat zijn daar de resultaten van?

Dat ik minder dingen tegen mijn zin doe of waar ik me niet helemaal goed bij voel. Dat ik rustiger en meer overtuigd ben van de beslissingen die ik maak of de dingen die ik doe.
 
 

Wat vind je het  allerleukste aan wat je nu bereikt hebt?

Ik heb echt momenten dat ik oprecht gelukkig ben, soms om kleine dingen, en dat ik de zaken erg apprecieer.
 
 

Waar ben je het meest trots op? En hoe heeft het feelgood traject daarbij geholpen?

Dat ik af en toe uit mijn comfortzone durf gaan voor de zaken waar ik in wil groeien bv. presentaties geven op het werk, iets groters organiseren voor vriendinnen, 2 concerttickets kopen zonder op voorhand te weten wie die 2de persoon zal zijn, iemand meevragen naar een evenement zonder dat ik 100% weet dat het haar ding is, …
 
 

Wat waren je twijfels of bezwaren vooraf over het feelgood traject?

Doordat ik al zoveel pieker, nadenk over mezelf en al heel mijn leven onzeker ben, dacht ik dat ik mezelf wel kende en dit echt niet kon veranderen, het is nu eenmaal wie ik ben!
 
 

Wat heeft je doen beslissen om in het traject te stappen?

Ik had in het verleden mijn make-up laten doen bij Ellen voor een trouw. Ik heb altijd een goed gevoel overgehouden aan die ene ontmoeting. De mogelijkheid van het feelgoodtraject werd ook uitvoerig besproken tijdens een intake gesprek, zonder gepush en een heel open analyse van beide kanten uit, wat mijn noden zijn en wat het feelgood traject mij te bieden had, en ruimte voor bedenktijd. Ik voelde vertrouwen en me op mijn gemak bij Ellen.
Ik ben geen mama, maar zou wel heel graag kinderen willen in de toekomst. Mijn onzelfzekerheid geeft mij ook een angst om er aan te beginnen: wat als mijn kind op mij lijkt, wat als ik niet in staat ben om kinderen op te voeden, ik weet toch helemaal niet hoe dat moet, … Door nu het feelgood traject te doen, was ik er van overtuigd dat dit mij later ook zal helpen, wanneer ik klaar ben om mama te worden en mama zal zijn. Ik ben al mijn hele leven onzeker, en op zoek naar hulp. Coaching via het feelgood traject vond ik een laagdrempelige en toffe manier om aan mezelf te werken en die begeleiding te krijgen waar ik eigenlijk al veel langer naar op zoek was.
 
 

En hoe ging dat dan tijdens het programma? Hoe was je ervaring?

Het gevoel dat ik heb bij Ellen. Ze geeft me een gevoel van vertrouwen en heeft een persoonlijkheid waar ik me goed bij voel, die bij me past. Ze spreekt uit ervaring, van vroeger (coachings die ze zelf heeft gevolgd) en van nu (haar dagdagelijkse ervaringen). Dankzij het feelgood traject voel je dat je niet de enige bent die worstelt en dat je er niet alleen voor staat. Het traject is met een specifieke doelgroep, ieder met z’n eigen verhaal maar wel dezelfde “mindset”. Je krijgt ook de kans om de anderen in het traject te leren kennen, via de facebookgroep, workshop en live groep sessies. En je mag zelf kiezen in welke mate je de anderen “betrekt” in je traject bv. wil je niet actief zijn in de facebook groep dan is dat ook helemaal oké, je kiest zelf wat je wel of niet deelt tijdens de live groep sessies, … Dat draagt enorm bij aan het positieve gevoel dat ik heb bij het feelgood traject.
 
 

Wat is anders (pos/neg) dan je eerst verwacht had van het feelgood traject?

Omdat ik nog geen mama ben, was ik bang dat het “mama zijn” toch veel naar boven ging komen in het traject dat gericht is op jonge mama’s, en dat veel zaken dan ook niet op mij van toepassing zouden zijn. Tijdens het traject heb ik echter nooit het gevoel gehad dat het niet paste bij mij. Het traject gaat over je eigen persoon en paste heel erg binnen mijn leefwereld. Ook tussen de ingeplande gesprekken is er continue coaching. De voor mij laagdrempelige mailtjes met vragen of zaken waar ik mee vast zat werden altijd snel beantwoord met een spraakbericht van Ellen. Ze stuurt zelf ook vaak ideeen, bedenkingen, anekdotes, posts, etc. op basis van en zeer passend bij zaken die werden aangehaald tijdens de individuele coachingsgesprekken. Vaak zat het er ook “boenk op”, dat je niet verwacht had dat iemand je zo kan begrijpen …
 
 

Wat is je mening over de praktische organisatie van het programma? (combinatie gesprekken-zelfstudie, online workshops, inhoud, opbouw,…)

Prima dat je de vrijheid hebt om het traject en de planning zelf in handen te nemen. Je kiest zelf hoe lang je doet over een workshop, wanneer je een opvolggesprek inplant (kort na de workshop of een tijdje erna zodat je al het een en ander hebt kunnen toepassen of uitproberen), … Dit geeft een goed gevoel, dat het niet van moeten is, en dat je het individueel kan inpassen in je leven.
Ook de afwisseling (workshops, zelfstudie, individuele gesprekken, …) maakt het leuk om het traject te volgen.
 
 

Wat ontbreekt nog in het programma?

Dit is zeer individueel, en is misschien wat schools, maar ik zou misschien graag iets van de coaching / jouw inzichten naar mij toe uitgeschreven willen… een soort van individuele samenvatting van het traject om in de toekomst af en toe nog eens te kunnen vastnemen en doorlezen, hoe ik het dan praktisch zie ben ik niet helemaal uit, ik heb natuurlijk mijn eigen nota’s, voorbereidingen van de gesprekken en e-mails die ik heb bijgehouden … het mag ook niet lijken op een evaluatie want dat strookt helemaal niet met de opzet van het feelgood traject.
 
 

Wat vond je goed aan mijn begeleiding?

Zeer aangepast aan de persoon die je voor je hebt, je spreekt vanuit je eigen ervaringen en die neem je ook continu mee in je begeleiding, je begeleidt ook enkel mensen waar je het gevoel hebt dat jij de geschikte begeleiding kan bieden, je hebt een duidelijke visie waar je begeleiding voor staat en waar je naartoe wil.
Het innerlijke en uiterlijke combineren, “believe in your selfie”, vind ik ook een hele mooie gedachte van het traject.
 
 

Welke tip zou je me nog meegeven qua begeleiding?

Je hebt een duidelijke visie waarmee je je begeleiding hebt uitgewerkt: de specifieke doelgroep zodat je uit je eigen ervaringen kan begeleiden, combinatie van het innerlijke en uiterlijke, en ook de loopbaanbegeleiding voor jonge moeders,… Jouw visie en aangepaste coaching in lijn met die visie niet uit het oog verliezen en dan zal je nog heel veel vrouwen kunnen helpen!
 
 

Zou je dit programma aanraden aan andere vrouwen, en zo ja, waarom?

Absoluut! Het is een laagdrempelige manier om aan je zelfvertrouwen te werken, en het komt vanuit jezelf, je ontdekt zelf inzichten en bedenkt en onderneemt zelf acties die haalbaar zijn voor je. Ook als het feelgood traject is afgelopen kan je nog verder bouwen en toepassen in je leven.
 
 

Is er verder nog iets dat je wilt delen?

Bedankt Ellen om deze begeleiding te doen. Ik had nooit gedacht dat ik uit dat negatieve zelfbeeld en piekeren kon stappen door begeleiding, omdat dat nu eenmaal is wie ik ben en ik mijn leven toch niet kon veranderen, dacht ik.