Van welke worstelingen had je het meeste last, wat was de reden om in het feelgood traject in te stappen?

Er leek geen tijd meer over voor mezelf. Mijn to do’s waren eindeloos.
 
 

Hoe was je situatie vòòr het feelgood traject?

Mijn dagen leken voorbij te vliegen, waarbij alles 1 grote chaos was. Ik leek niets meer onder controle te hebben. Na zwangerschapsrust erg drukke werkperiode meegemaakt met daarbovenop een onvoorziene sollicitatie. Op een bepaald moment leek ik niet meer gelukkig te zijn ook al had ik alles. Ik voelde mij vaak intens verdrietig en kon niet goed omschrijven waarom. Mijn man begreep het al helemaal niet en had er stilletjes aan genoeg van.
 
 

Wat zijn je inzichten door het feelgood traject?

Niet alles moet meteen of door jezelf te gebeuren. Ik kreeg meer inzicht in wat prioritaire zaken zijn en welke zaken ik al dan niet zelf hoef te doen.
 
 

Wat heb je in jezelf overwonnen?

Ondanks de verschillende tegenslagen die om me afkwamen, vond ik een weg om er mee door te gaan zonder mijn limieten te negeren.
 
 

Wat heb je met die inzichten gedaan, welke acties heb je ondernomen?

Ik heb mijn lange to do lijstjes onder de loep genomen, ingedeeld volgens gezinslid en type taak. Ik merkte op dat er zeker taken tussen zaten die ik bv. aan mijn man kon overlaten of die helemaal niet dringend waren. Het hielp om alles op te lijsten en terug overzicht te creëren. Ook besloten mijn man en ik om minstens 1x per maand iets met ons tweetjes te plannen.
 
 

Wat zijn daar de resultaten van?

Ik ben terug rustiger, ik ben minder snel van mijn melk en ben niet meer zo emotioneel als een half jaar geleden.
 
 

Wat vind je het allerleukste aan wat je nu bereikt hebt?

Dat ik niet bij de pakken bleef zitten en er alles aan deed om mijn leven terug op pootjes te krijgen. Ik voel mij sterker en heb terug doelen voor ogen. Op werkgebied ben ik ook echt trots op waar ik nu sta.
 
 

Waar ben je het meest trots op? En hoe heeft het feelgood traject daarbij geholpen?

Nieuwe job volgens diploma en interesses én in 4/5 regime. Werk/privé is terug in balans.
 
 

Wat waren je twijfels of bezwaren vooraf over het feelgood traject?

Het prijskaartje t.o.v. de online diensten
 
 

Wat heeft je doen beslissen om in het traject te stappen?

Mijn eigen gevoel gevolgd, een briefje geschreven gericht aan mijn man met redenen waarom ik dit wou doen en dat ik dit als een investering in mezelf zag. Ik voelde dat ik er anders aan onder door zou gaan ten koste van mijn gezinnetje.
 
 

En hoe ging dat dan tijdens het programma? Hoe was je ervaring?

Het voelde aan als exact hetgeen ik nodig had. Een concreet plan waar ik onder begeleiding zelf de touwtjes van in handen had.
 
 

Wat is anders (pos/neg) dan je eerst verwacht had van het feelgood traject?

Ik voelde me sneller dan verwacht terug beter in mijn vel. Het begon alsmaar beter te gaan en ook vanzelf. Hetgeen in het begin als een opdracht aanvoelde, gaat nu vanzelf zonder er over te moeten nadenken (bv. stilstaan bij wat wel goed ging /zelfkritiek)
 
 

Wat is je mening over de praktische organisatie van het programma? (combinatie gesprekkenzelfstudie, online workshops, inhoud, opbouw,…)

Is helemaal prima. Online is echt handig, 5 min. voor afspraak kon ik bv. nog de kindjes in bed steken. Geen tijdverlies om naar een afspraak te gaan en een minder grote drempel ook om de eerste gesprekken aan te gaan. Je blijft in je eigen comfortzone.
 
 

Wat ontbreekt nog in het programma?

Ik bedenk niet meteen iets.
 
 

Wat vond je goed aan mijn begeleiding?

Je straalt heel veel rust en vertrouwen uit. Je luistert echt naar wat speelt en je kan meteen gericht terugkoppelen met praktische tips. Ik denk hierbij meteen aan het moment toen ik onverwachts te horen kreeg dat mijn baas niet instemde met een ander werkregime. Je gaf toen mee om even alles uit te schrijven en de situatie vanuit een objectief standpunt te bekijken, neer te pennen wat de mogelijke gevolgen zijn van een bepaalde beslissing op korte en op lange termijn.
 
 

Welke tip zou je me nog meegeven qua begeleiding?

Blijf vooral doen hoe je bezig bent, jezelf blijven is de mooiste begeleiding die je kunt geven.
 
 

Zou je dit programma aanraden aan andere vrouwen, en zo ja, waarom?

Ja hoor, je denkt praktisch en schotelt de juiste tools voor om zelfstandig verder te bouwen en je eigen oplossing te kunnen bedenken.
 
 

Is er verder nog iets dat je wilt delen?

Ik ben heel blij met mijn beslissing! Ik voel me terug de mama en vrouw die ik wilde zijn. Ik heb mezelf terug gevonden.
Ik ben heel dankbaar voor deze periode. Je bent een hele warme dame Ellen! Dankjewel