Van welke worstelingen had je het meeste last, wat was de reden om in het feelgood traject in te stappen?

Ik worstelde met enkele zaken, maar vooral met grenzen stellen naar anderen en ik piekerde te veel.
 
 

Hoe was je situatie vòòr het feelgood traject?

Ik sliep heel slecht, dacht steeds na een gesprek of bezoekje dat niet goed verlopen was en hoe het had kunnen zijn als ik iets anders had gezegd of gedaan, ik droeg alle verantwoordelijkheid thuis.
Ik voelde me ook erg alleen, en iedereen leek het zo druk te hebben met zijn eigen leven.
 
 

Wat zijn je inzichten door het feelgood traject?

Eerst en vooral heb ik vooral weer meer tijd aan mezelf besteed door aan het traject mee te doen. Ik had een reden nodig om tijd voor mezelf te nemen zodat ik me niet schuldig voelde. Ondertussen neem ik gewoon tijd voor mezelf zonder een reden te moeten hebben.
Alles is ook rustiger geworden thuis doordat mijn partner en ik samen grenzen hebben gesteld naar anderen toe en we daardoor niet meer met constante stress en ruzies die daaruit volgden zitten.
Ik pieker minder en heb meer vrede met de keuzes die ik maak. Daardoor slaap ik ook weer beter, waardoor alles weer beter gaat.
 
 

Wat heb je in jezelf overwonnen?

Grenzen stellen (al blijft dat nog een werkpunt) en op een andere manier kijken naar de mensen die commentaar geven op hoe ik mijn zoontje opvoed.
 
 

Wat heb je met die inzichten gedaan, welke acties heb je ondernomen?

Ik heb al eens tijd voor mezelf genomen (wat ervoor helemaal niet gebeurde) en heb zelfs toegezegd op een teambuilding eind dit jaar.
Ik heb ook beslist om wat minder te gaan werken.
 
 

Wat zijn daar de resultaten van?

Ik ben minder gefrustreerd en boos omdat ik te weinig rust had. Ik geniet weer van het lezen van een boek.
 
 

Wat vind je het allerleukste aan wat je nu bereikt hebt?

De rust in mijn hoofd. Met piekeren en slecht slapen, boos worden of alles opkroppen kwam ik niet verder, en dat besefte ik ook voor het traject wel, maar ik had geen idee hoe het aan te pakken.
 
 

Waar ben je het meest trots op? En hoe heeft het feelgood traject daarbij geholpen?

Dat ik mijn oude ik weer een beetje terug heb. Door me aan het traject te zetten kwam ik los van de negatieve spiraal waar ik soms inzat door mee te gaan in de negativiteit van anderen.
Ik heb weer mijn positieve kijk op de dingen terug gevonden en kan voor mezelf de grens stellen tot waar ik mee mag gaan in de negatieve houding van anderen.
 
 

Wat waren je twijfels of bezwaren vooraf over het feelgood traject?

Of ik er wel tijd en energie voor ging hebben.
 
 

Wat heeft je doen beslissen om in het traject te stappen?

Het was iets aan mezelf veranderen, iets aan de situatie thuis proberen te veranderen en zo weer rust, liefde en gezelligheid terugkrijgen of gefrustreerd blijven en ruzie maken.
 
 

En hoe ging dat dan tijdens het programma? Hoe was je ervaring?

Het was soms een uitdaging om de voorbereidingen gedaan te krijgen, vanwege het gebrek aan energie, de drukte op mijn werk,… Maar een webinar of coachinggesprek was altijd gemakkelijker om te doen omdat daar nu eenmaal een vast moment aan vast hangt.
 
 

Wat is anders (pos/neg) dan je eerst verwacht had van het feelgood traject?

Ik was aangenaam verrast door het verloop van de webinars. Heel fijn om te weten dat ik niet alleen was. En ook al heeft iedereen andere redenen om in het traject te stappen, het verbindt. Ik voelde me gesterkt in het feit dat het normaal is dat niet alles zomaar vlotjes verloopt en dat anderen ook problemen ervaren in een gezin met jonge kindjes.
 
 

Wat is je mening over de praktische organisatie van het programma? (combinatie gesprekken-zelfstudie, online workshops, inhoud, opbouw,…)

Ik vond de verdeling van zelfstudie, coachings en workshops zeer goed. Door de afwisseling voelde het ook niet aan als een taak.
 
 

Wat ontbreekt nog in het programma?

Ik kan niet zo gauw iets bedenken.
 
 

Wat vond je goed aan mijn begeleiding?

Je luisterde steeds geduldig en oordeelde niet dat ik fout bezig was. Je probeerde naast de oplossingen die je vaak aanreikt in de sessies (voor wederkerige problemen bij veel mensen) ook verder te denken dan waar je werkelijk erg vertrouwd mee bent om te kijken of er iets anders was dat misschien beter zou werken voor mij persoonlijk.
 
 

Welke tip zou je me nog meegeven qua begeleiding?

Ik kan niet zo gauw iets bedenken. Je bent een warme persoon met een luisterend oor die goed beseft dat jonge mama’s voor bepaalde uitdagingen staan. Ook werden er tussendoor al eens mailtjes gestuurd en probeerde je oprecht om iedereen met een goed gevoel een sessie te laten eindigen.
 
 

Zou je dit programma aanraden aan andere vrouwen, en zo ja, waarom?

Ik denk dat bepaalde mensen wel iets willen veranderen, maar zich er gewoon aan moeten zetten en gestart moeten geraken. Voor hen is dit ideaal. Het traject is ook erg praktisch gericht en niet te spiritueel, waar toch wel wat vrouwen die ik ken op zouden afhaken.
No nonsense en praktische taken en oplossingen zijn exact waar veel mensen nood aan hebben wanneer ze weinig energie en zelfvertrouwen hebben.
 
 

Is er verder nog iets dat je wilt delen?

Ik kan niet zo gauw iets bedenken.