Van welke worstelingen had je het meeste last, wat was de reden om in het loopbaancoaching traject in te stappen?

Ik zat vast in het ‘opvoeden van mijn kinderen’ en ‘fulltime werken’. Mijn hoofd draaide overuren met vragen zoals; ‘wat wil ik eigenlijk?’ ‘Ik doe al zo lang hetzelfde, is het tijd voor iets nieuws?’ ‘Hoe combineer ik in godsnaam mijn gezin met mijn job?’…

 
 

Hoe was je situatie vòòr het loopbaancoaching traject?

Ik had zekerheid en stabiliteit. Alles verliep vlotjes met 1 kind. Ik groeide door tot shopmanager omdat ik dacht dat dit wel ‘het’ zou zijn. Met een 2 de kindje erbij begon ik mij toch vragen te stellen.

 
 

Wat zijn je inzichten door het loopbaancoaching traject?

Gezin komt op de eerste plaats. Het is niet alleen werken maar ook tijd investeren in jezelf. Je zelfvertrouwen. Doen wat je zelf wilt en niet wat je denkt dat je moet van een ander.

 
 

Wat heb je in jezelf overwonnen?

Grenzen aangeven en leren NEE zeggen.

 
 

Wat heb je met die inzichten gedaan, welke acties heb je ondernomen?

Ik heb een stap teruggezet op gebied van Shopmanager zijn. Op de moment zelf was dit moeilijk maar toekomst gericht wel de beste beslissing.

 
 

Wat zijn daar de resultaten van?

Nu in september stap ik in een nieuwe functie binnen hetzelfde bedrijf. Een job dat ik kan combineren met mijn gezin. 4/5 de en 3 dagen thuiswerken.

 
 

Wat vind je het allerleukste aan wat je nu bereikt hebt?

Ik ga nog opstarten, dus ik kan hier nog geen antwoord op geven.

 
 

Wat vond je van het verslag van de copreno test?

Heel herkenbaar. Als je ook met vragen zit ‘wie ben ik? En wat wil ik?’ Dan geeft deze test ook veel duidelijkheid en ook wel bevestiging van hetgene dat je eigenlijk diep vanbinnen wel weet. U hart weet het wel maar ego (gedachten) vertellen iets anders.

 
 

Waar ben je het meest trots op? En hoe heeft het loopbaancoaching traject daarbij geholpen?

Grenzen aangeven en niet altijd bezig zijn met het idee ‘goh wat gaan ze nu van mij denken?’ Je mag aan jezelf denken zolang het niet op een egoïstische manier is.

 
 

Wat waren je twijfels of bezwaren vooraf over het loopbaancoaching traject?

Wat als.. die vraag spookte vooral door mijn hoofd. Wat als dit niks wordt, wat als ik mijn ontslag moet geven,…

 
 

Wat heeft je doen beslissen om in het traject te stappen?

Ik werkte al 15 jaar in hetzelfde bedrijf. Ik ben wel altijd door gegroeid (en daar ben ik fier op). Ik ben daar jong begonnen. Alleen als je mama wordt of je gezinssituatie veranderd dan begin je anders te denken. En ik ben iemand die dan naar oplossingen zoek. Mijn grootste vraag voor mezelf was ‘Hoe kan ik gelukkig worden’? Zowel in mama zijn als in mijn werk.

 
 

En hoe ging dat dan tijdens het programma? Hoe was je ervaring?

Ik heb eerst een kennismakingsgesprek geboekt bij Ellen. Daar werd ik direct gerustgesteld omdat ik in dat gesprek alle vragen mocht stellen en mijn twijfels kon uiten. Ik kreeg hier van haar ook eerlijk antwoord op. Na het kennismakingsgesprek was het ook geen verplichting om er in te stappen. Ik heb dit wel gedaan omdat het kennismakingsgesprek goed aanvoelde.

 
 

Wat is anders (pos/neg) dan je eerst verwacht had van het loopbaancoaching traject?

Bij Ellen kan je altijd vragen stellen via mail, chat,… Het is niet zo dat je enkel in de vaste momenten je vragen of twijfels kunt zeggen/vragen.
Daar had ik in het begin ook wel bang voor. Omdat als je met vragen/twijfels zit dan wil je direct ondersteuning. Ellen was en is er nog altijd. Ze is oprecht geïnteresseerd in jou. En helpt je mee op zoek te gaan naar wat jij wil. Ze stelt zo haar vragen, zodat jij zelf hier mee aan de slag gaat en goed kunt nadenken over wat jij zelf echt wil.

 
 

Wat is je mening over de praktische organisatie van het programma? (combinatie gesprekken-zelfstudie, inhoud, opbouw,…)

Soms had ik echt te weinig tijd om dingen gedaan te krijgen maar hier was altijd begrip voor. Ik heb zelfs gesprekken gedaan met een slapende baby op
de arm. Ik voelde mij hier niet ambetant bij omdat Ellen dit dik oke vond.

 
 

Wat ontbreekt nog in het programma?

Eigenlijk niets. Ik word nog altijd opgevolgd en krijg regelmatig nog een mailtje met de vraag hoe het met me is.

 
 

Wat vond je goed aan mijn begeleiding?

Door jouw begeleiding heb ik het gedurfd om een stapje terug te zetten en dichter bij mezelf te komen. Er is een andere open deur gekomen die waarschijnlijk al wel altijd er heeft gestaan maar dat ik die gewoon niet zag staan omdat ik niet dicht bij mezelf stond en ervoor zorgde dat de deuren van andere mensen open konden staan. Waardoor die van mij gesloten bleef. Veel zelfinzicht doordat je de juiste vragen stelde.

 
 

Welke tip zou je me nog meegeven qua begeleiding?

Doe zo verder! Ik heb geen andere opmerkingen.

 
 

Zou je dit programma aanraden aan andere vrouwen, en zo ja,
waarom?

Ja! Zeker en vast. Ik denk dat er te veel mama’s vastgeroest zitten in hun job omdat met kinderen alles kost centjes. En de job die je kent en al jaren
doet geeft zekerheid. En geen enkele mama wil natuurlijk dat het kind iets te kort komt. Alleen springen hoeft niet eng te zijn. Er is nog veel taboe over loopbaanbegeleiding. Maar ik ben toch blij dat ik het heb gedaan. Waarom blijven verder pushen in het ongelukkige als je kan springen in het gelukkige? Happy mama, happy kids.

 
 

Is er verder nog iets dat je wilt delen?

Dankjewel voor de goede ondersteuning. Loopbaanbegeleiding was voor mij de extra bevestiging van wat ik vanbinnen al wel voelde. Ik heb geleerd om naar mezelf te luisteren en te doen wat ik wil op een positieve manier. Vroeger deed ik het omgekeerde. Ik paste me aan anderen aan. Ik dacht ook wel veel van ‘Als ik dat doe, wat gaan ze dan niet denken van mij?’. Ik weet dat mijn loopbaanbegeleiding geslaagd is want ik hoor van sommige mensen dat ik anders ben. Dit is gewoon een teken dat jij niet meer doet want de ander al zo gewoon van je was dat jij wel deed. Ik heb geleerd om op mezelf te vertrouwen en NEE leren zeggen. Ik heb geleerd om mijn grenzen aan te geven. Ik heb geleerd om van mezelf te houden. Ik heb geleerd om te doen wat mij gelukkig maakt.
Nogmaals een dikke dankjewel voor het traject!