Foto maken
Van welke worstelingen had je het meeste last, wat was de reden om in het Feelgood traject in te stappen?

Onzekerheid, moeilijk neen zeggen, een echte people pleaser…
Tijdens mijn zwangerschap kreeg ik het besef dat ik niet wilde dat mijn kind later dezelfde gedachten had of ‘fouten’ maakte zoals ik. Ook op mijn werk had ik hier last van waardoor ik zowel persoonlijk als op de werkvloer in een dipje zat.
 
 

Wat was zo het moment van ‘nu is het genoeg ik ga er iets aan doen?’

Ik wil niet meer geleefd worden door anderen (mama). Ik ben nu zelf een ouder dus wil ik mijn leven in eigen handen nemen.
 
 

Hoe was je situatie vòòr het feelgood traject?

Oké maar kon beter. Ik schermde het af voor de buitenwereld.
 
 

Wat zijn je inzichten door het feelgood traject?

Dat je niet voor iedereen kan en hoeft goed te doen. Dat niet iedereen mijn aardig moet vinden en dat je eens egoistisch mag zijn en voor jezelf moet zorgen.
 
 

Wat heb je in jezelf overwonnen?

Mijn angst voor bellen. Geen energie meer steken in energiezuigers.
 
 

Wat heb je met die inzichten gedaan, welke acties heb je ondernomen?

Mijn ‘problemen’ besproken met anderen, hier veel begrip voor teruggekregen en ook herkenbaarheid. Mijn gevoelens meer van me afgeschreven en deze dan achteraf met iemand besproken. Veel gebeld om te oefenen.
 
 

Wat zijn daar de resultaten van?

Meer rust in mijn hoofd, geen (lees: minder) gepieker in mijn hoofd.
Meer zelfvertrouwen –> JA IK KAN DIT!
 
 

Wat vind je het allerleukste aan wat je nu bereikt hebt?

Dat ik dingen sneller kan loslaten maar als het me dwars zit ik hier ook terug over durf te beginnen en het niet laat aanmodderen en hierdoor blijf piekeren.
 
 

Waar ben je het meest trots op? En hoe heeft het feelgood traject daarbij geholpen?

Eerst en vooral dat ik deze stap heb durven zetten om dit traject te volgen en ten tweede dat ik merk dat ik op werkvlak veel gegroeid ben binnen mijn communicatie. Dankzij de theorie en de opdrachten leerde ik beter nadenken. Wat wil ik? Hoe wil ik het?… Door deze zinnen te gebruiken binnen mijn werk was ik veel beter voorbereid op mijn nieuwe start.
 
 

Wat waren je twijfels of bezwaren vooraf over het feelgood traject?

Negatieve gedachten –> Is er iets mis met mij waardoor ik dit moet volgen?
Zou ik dan niet beter naar een psycholoog gaan?
Zal de opvolging digitaal wel goed verlopen?
De prijs.
 
 

En hoe ging dat dan tijdens het programma? Hoe was je ervaring?

Eens ik gestart was had ik eigenlijk geen vooroordelen meer. Ik wilde alles op me af laten komen. Mijn verwachtingen werden voldaan.
 
 

Wat heeft je doen beslissen om in het traject te stappen?

Vooral mijn vriend heeft mij overhaald omdat hij mij nog beter kent dan ikzelf en wist dat ik dit goed ging kunnen gebruiken. Uiteraard ook de uitleg op de webinar omdat ik hierin veel herkende over mezelf.
 
 

Wat is anders (pos/neg) dan je eerst verwacht had van het feelgood traject?

Ik was erg verrast door de cursussen en de bijhorende filmpjes. Super fijn!
De openheid in de facebookgroep. Geen gevoel van schaamte om iets te posten.
 
 

Wat is je mening over de praktische organisatie van het programma? (combinatie gesprekken-zelfstudie, online workshops, inhoud, opbouw,…)

Fijn dat het zo afwisseld is en dat we ook de kans hadden om de andere dames eens (digitaal) te zien. Voor mij zou dit nog meer mogen geweest zijn. Qua zelfstudie was het voor mijn merkelijk moeilijke deze voor mezelf in te plannen eens ik weer aan het werk was. Ergens een korte leidraad met wat je tegen wanneer zou moeten gedaan hebben zou me iets meer gepusht hebben.
 
 

Wat ontbreekt nog in het programma?

Ik wilde eerst zeggen: een ontmoeting ‘in het echt’ met de andere dames van het traject maar ondertussen heb je hiervoor de feelgood live dag gemaakt.
 
 

Wat vond je goed aan mijn begeleiding?

Gewoon dat je er was, op elk moment via elk kanaal. Dat ik achteraf nog mails of berichtjes kreeg met tips en inzichten. Hierdoor kreeg ik nog meer het gevoel dat je echt nog aan me dacht en me nog verder wilde helpen.
 
 

Welke tip zou je me nog meegeven qua begeleiding?

Zelf vond ik het zeer fijn om elkaar zo vroeg in het traject persoonlijk te leren kennen. Hierdoor kon ik digitaal ook beter tegen je praten en had ik echt het gevoel dat we elkaar al wat kenden. Persoonlijk zou ik de stijl- en kleuranalyse wel al een mooie opening vinden voor het traject en dat je de cursussen van uiterlijk dan in de eerste maand doet, dan afspreken en dan de rest. Zo voelde het goed voor mij.
 
 

Zou je dit programma aanraden aan andere vrouwen, en zo ja, waarom?

Tijdens gesprekken met kennissen en vrienden heb ik al laten vallen wat ik volg, hoe het in elkaar zit en stuur ik hen ook de link door met de webinar die komt.
Ik zeg dit enkel tegen mensen die dit begrijpen en eventueel zelf ook zouden doen. Hoe mooi zou het zijn dat iedereen lief voor zichzelf wordt?
Ik ben er dan nog niet helemaal maar ik ben merkelijk gegroeid!