Van welke worstelingen had je het meeste last, wat was de reden om in het Feelgood traject in te stappen?

Ik wilde in alle rollen die ik vervul super goed zijn. De super goede werknemer, collega, partner, (schoon)dochter, mama, het huishouden moest even perfect zijn als ervoor. Dus alle ballen moesten omhoog gehouden worden. Maar juist door alles goed te willen doen en zijn, geraakte ik nog uitgebluster, nog meer moe en super prikkelbaar.
 
 

Hoe was je situatie vòòr het feelgood traject?

Ik kon voor het minste beginnen huilen, voelde me constant moe, mijn gedachtenstroom bleef maar komen en malen. Was ik op het werk, zat ik in mijn hoofd te plannen wat ik thuis allemaal moest doen, was ik thuis zat ik na te denken hoe ik het de volgende keer op het werk ging aanpakken.
Ik voelde me ook een enorme people-pleaser, alles moest wijken om toch maar dat ene moment te kunnen afspreken met persoon a of b, maar daardoor werkte ik me juist nog meer tegen.
Ook voelde ik mij super onzeker. Als ik mijn gevoel uitte tegen iemand, ging ik me achteraf verontschuldigen. Ook voelde ik me enorm slecht in alle rollen. Mijn huis was ontploft, snauwde naar mijn dochter en partner, kon van kleine zaken niet meer genieten, zo vol zat mijn hoofd.
 
 

Wat zijn je inzichten door het feelgood traject?

De to-do lijst is NOOIT af.
Dat een week niet uit 7 dagen bestaat maar uit 21 dagdelen.
Door ’s avonds 3 positieve zaken uit te spreken over je dag, je steeds een positievere mindset creëert.
Het gsm-gebruik ook tijd inneemt, die je dan weer kan steken in jezelf.
Sorry zeggen, mag uiteraard nog, maar dank je wel zeggen vele leuker is voor de ontvanger.
Dat nee zeggen mag, zonder je schuldig te voelen.
 
 

Wat heb je in jezelf overwonnen?

Weten dat ik wel de juiste en goede mama ben voor mijn dochter.
Dat jouw nee, een ja is voor jezelf. Deze quote hangt ook op mijn prikbord.
Hulp vragen geen schande is, en dat dat veel minder frustratie met zich meebrengt.
Ik sta heel vaak sterker in mijn schoenen. Waardoor ik nog meer positief en enthousiast ben, zonder dat dit een masker is.
Ik durf ook vaker mijn doelen luid op te vernoemen, zonder het gevoel te hebben dat dit als een boemerang in mijn gezicht gaat komen.
Ik durf voor mezelf op komen en ben terecht fier erop.
 
 

Wat heb je met die inzichten gedaan, welke acties heb je ondernomen?

Als ik het gevoel heb, dat iemand precies boos is op mij, dat niet invullen voor die persoon. Maar dat ik die persoon aanspreek en daardoor merk dat die persoon zelf een minder moment heeft. Vroeger zou ik er rond zijn beginnen draaien en mezelf aan het excuseren zijn geweest.
Een weekplanning handig is om taken samen uit te voeren. Dat ze meer in blok uitgevoerd worden en niet hier snel dat, dan snel dat,… waardoor je meer tijd erin steekt dan eruit haalt. Maar tegelijk ook dat een to-dolijst nooit af geraakt. Wat een heel interessant gegeven is voor iemand die altijd werk blijft zien.

Ik merk dat sommige stukken uit het feelgoodtraject, heel logisch was als je het las, maar dat later het kwartje viel en een soort van euraka-moment werd.

Als ik me soms minder voel, even stil te staan bij dat moment en te denken van wat liep er vandaag wel goed? Dan som ik 3 positieven zaken op. Waardoor het moment sneller overgaat.
Of dat een baaldag mag, maar er morgen een nieuwe dag is. Waardoor het vaak een baaldag-moment werd en niet meer uitgerekt werd tot alles in die week.

Ik communiceer nog duidelijker via de ik-boodschap, waardoor je sneller tot een besluit komt dan wanneer je het snauwt en er om heen draait.

 
 

Wat zijn daar de resultaten van?

Ik voel me over het algemeen vele sterker in mijn schoenen, in mijn gedachten en gedragingen. Ik sta over het algemeen vele positiever en enthousiaster in het leven. Ik voel me ook vele rustiger. Maar kan me neerleggen bij een baaldag.
 
 

Wat vind je het  allerleukste aan wat je nu bereikt hebt?

De vriendschap met jou 😊.
Het allerleukste ,buiten al hetgeen ik hier boven al vernoemd heb, is de vrijdag vier/fierdag in de Facebookgroep. Iedere week zit je al heel de week na te denken van wat er leuk, wat vier ik,…
 
 

Waar ben je het meest trots op? En hoe heeft het feelgood traject daarbij geholpen?

De hele weg die ik tot hiertoe al afgelegd heb en nog aan het afleggen ben. Door de cursus, onze gesprekken, door hetgeen ik er zelf uitgehaald heb.
 
 

Wat waren je twijfels of bezwaren vooraf over het feelgood traject?

Ik ben je eerst stilletjes beginnen volgen via Instagram en de tips beginnen toepassen van ‘zeg minder sorry’. Die lukte met een kleine verandering al opmerkelijk goed.
Vervolgens geraakten we aan de praat via Instagram en stelde je de webinar voor. Na deze gevolgd te hebben, dacht ik ja! Dat is het. Want ik ging toen al reeds vier maanden naar een psychologe. Zij kon mij in het begin zeker helpen, maar na een tijd zat ik helemaal vast en wilde ik meer concrete tips. Die tips leek ik te vinden in het feelgood traject.
 
 

En hoe ging dat dan tijdens het programma? Hoe was je ervaring?

Mijn ervaring is dat ik het iedereen kan aanraden. Je bent heel bereikbaar via Instagram, Facebook, mail,… als ik door omstandigheden toch eens een gesprek niet kon laten doorgaan, was dit nooit een probleem.
De cursus en de filmpjes zijn heel duidelijk en vrij logisch. Heb je toch ergens een vraag bij, was je steeds bereikbaar om verdere uitleg te geven.
De workshops waren steeds super interessant. Ik vond voornamelijk fijn om in de break out rooms verder te praten met de mensen uit het traject. Stuk voor stuk kei toffe dames!
De make-up en kleurworkshop bij jouw thuis vond ik echt super! Echt een super leuk extraatje op het einde van mijn traject. Jouw enthousiasme in het echt te beleven was een leuke bonus.
 
 

Wat is anders (pos/neg) dan je eerst verwacht had van het feelgood traject?

Ik ben er in gestapt zonder verwachtingen. Of althans hetgeen je aanbiedt, is ook effectief zo. Het was geen mooi verkoopspraatje. Het is zelfs meer dan dat! Ik heb nog steeds het gevoel dat ik bij jou terecht kan, ook na het traject.
 
 

Wat is je mening over de praktische organisatie van het programma? (combinatie gesprekken-zelfstudie, online workshops, inhoud, opbouw,…)

Ik vond alles super goed. Eerst leer je jezelf kennen, wie je bent, en zo bouwt het helemaal op. Ik vond dat ook in de juiste volgorde.
De online workshops waren super interessant. Het was steeds leuk om de mede-personen van het traject ook eens in het “echt” te zien.
 
 

Wat ontbreekt nog in het programma?

Niets 😊 alles is goed zoals het is.
 
 

Wat vond je goed aan mijn begeleiding?

Alles 😊 Jouw betrokkenheid, goede tips, … ik zou geen andere feelgood coach willen gehad hebben. Je bood me goede tools om mezelf sterker te maken in wie ik ben.
 
 

Welke tip zou je me nog meegeven qua begeleiding?

Niets, blijf zo verder doen!
 
 

Zou je dit programma aanraden aan andere vrouwen, en zo ja, waarom?

Ja! Het programma maakt je vele zelfzekerder, sterker in je schoenen,… De inzichten die je verwerft via de cursus en filmpjes, de workshops,… kun je vervolgens bespreken met jou. De wekelijkse inzichten op maandag en de vrijdag-vier-fierdag via de facebookgroep is super leuk! Ik kijk er elke week naar uit.
 
 

Is er verder nog iets dat je wilt delen?

Ik ben super blij dat je op mijn pad gekomen bent! Dankzij jou sta ik nog positiever in het leven.