Profielfoto Ellen

Hallo, ik ben Ellen van Elni

Als coach en ervaringsdeskundige help ik je graag naar meer zelfvertrouwen, een betere work-life balans en meer energie op het werk én thuis.

Mijn specialisatie is de doelgroep van mama’s met jonge kindjes. Als mama begrijp ik volledig waar jij mee worstelt en help ik je graag!
 

Van onzeker meisje naar zelfvertrouwen coach

Na mijn studies Communicatiewetenschappen begon ik met een drukke job bij een bank in Brussel.

Door mijn perfectionisme en drang om me in al mijn rollen 100% te bewijzen voelde ik me vaak overspannen en moest ik in het weekend altijd ‘opladen’.

Ik verspilde toen veel tijd en energie aan te veel twijfelen en maar blijven over-analyseren. Een gesprek met een collega of vriendin speelde ik altijd terug af in mijn hoofd om dan te denken: ‘ik had beter dit of dat gezegd’.

Bijna elke vrijdag avond had ik migraine na een werkweek omdat ik altijd maar bezig was met ‘wat zouden ze denken van mij’ ‘zou ik het zo of zo best aanpakken’ ‘zijn ze nog wel content van mij?’.

Het is niet dat geen complimentjes kreeg of niet goed bezig was, integendeel, maar voor mezelf had ik altijd het gevoel van tekortschieten. Of als ik dan complimentjes kreeg dan geloofde ik het zelf niet, dan dacht ik: ‘ze zeggen dat zomaar’.

Een typische people pleaser

Ook bij familie en vrienden had ik vaak last van schuldgevoelens als ik niet met iedereen kon afspreken en ik ging echt heel ver om anderen niet teleur te stellen of om confrontaties te vermijden. Ik was een typische people pleaser.

Ik legde de lat té hoog voor mezelf en kon nooit tevreden zijn, ondanks dat ik objectief gezien wel veel bereikt had kon ik het zelf niet zien of van genieten. Ik moest altijd bevestiging krijgen van anderen dat ik wel goed bezig was.

En toen had ik er genoeg van!

Zo kon het niet meer verder en na de zoveelste nacht wakker liggen en piekeren nam ik het besluit: hier moet iets veranderen. Door mijn onzeker gedrag miste ik veel kansen, zowel op professioneel vlak maar ook in mijn privé leven wilde ik gewoon terug meer genieten, zonder altijd maar bezig te zijn met nadenken en twijfelen aan mezelf en dat eeuwige ‘willen goed doen voor iedereen’.

Ik besloot meer voor mezelf te gaan doen en liet daarom als me-time moment een kleur-en stijl analyse doen met make-up advies bij, en er ging echt een wereld voor mij open.

Het was totaal niet zo oppervlakkig als ik eerst dacht maar maakte mijn leven makkelijker: er zat een systeem achter welke kleuren mooi staan. Ik voelde me veel beter en meer zelfzeker door die kleding en make-up en ging dat ook uitstralen.

Dit moest ik delen met andere vrouwen want ik wilde hen tonen hoeveel impact kleding en make-up op je zelfvertrouwen kunnen hebben. Ik volgde een kleur-en stijl opleiding, aangevuld met visagie cursussen en begon mijn eigen zaak Elni.

Zelfvertrouwen is als een spier

In die periode liet ik mezelf ook coachen om een nieuwe mindset aan te nemen naar meer zelfvertrouwen, om wat sterker in mijn schoenen te staan.

Ik overwon mijn onzekerheid en had terug rust in mijn hoofd en meer zelfvertrouwen. Echt zalig. Ik kon mezelf eindelijk waarderen, mijn grenzen aangeven, ik durfde mijn gevoel volgen en ik was veel minder bezig met wat anderen van mij dachten.

Ik was verwonderd dat je met coaching meer zelfvertrouwen kon opbouwen, ik dacht dat ik gezien ik al heel mijn leven onzeker was dit altijd zo zou blijven, maar dat was dus helemaal niet waar. Zelfvertrouwen is als een spier die je kan trainen.
 

“Believe in your #selfie”

Dit is mijn lievelingsquote
Het is een samenvatting van het pad dat ik zelf heb afgelegd: geloven in jezelf, en ontwikkelen op innerlijk en uiterlijk vlak

 

Helemaal gebeten door dat innerlijk aspect van coaching volgde ik nadien een intensieve opleiding tot coach, aangevuld met extra cursussen rond perfectionisme, positieve mindset en stressbeheersing. Nadien volgde er ook nog een specialisatie tot erkend VDAB loopbaancoach, om ook specifiek op werkgebied te kunnen coachen.

Nu kon ik vrouwen niet alleen met het uiterlijke aspect helpen, maar ook met het innerlijke. Ideale combo, want die twee vullen elkaar aan.

Ik begrijp je volledig, want ik was vroeger net als jou.

Ik kom dus zelf ook van héél ver, en weet intussen dankzij alle opleidingen en eigen ervaringen wat wel en niet werkt. In mijn coachings werk ik volgens het bewezen 7-stappen plan naar meer zelfvertrouwen om diep genoeg te gaan om onzekerheid voor eens en voor altijd te overwinnen. Download hier het gratis e-book daarover.

Zo, wat een verhaal hé? Tijd voor iets luchtigers.

Intussen ben ik 35 en ik kan zeggen: ik ben oprecht tevreden en kan mezelf waarderen. Ik voel me goed in mijn vel!

Mensen die me kennen weten dat ik alles vol overgave doe, maar dat ik ook graag plezier maak en veel lach met flauwe mopjes. Ik geloof ook dat je pas echt gelukkig kan zijn als je kan relativeren, het leven niet te zwaar ziet en om jezelf kunt lachen.

 
Weetjes over Elni
 

Mijn missie is om mama’s te helpen om zich terug goed in hun vel te voelen.

Ik werd zelf in april 2020 mama van Lisa, en wat ik merk in mijn omgeving is dat veel mama’s hun eigen identiteit kwijtraken na het moederschap. Door al hun rollen perfect te willen doen krijgen ze het gevoel dat ze tekortschieten, en dat zorgt voor onzekerheid. Daarnaast is er ook vaak een gebrek aan tijd en energie, het gevoel van geleefd te worden in de chaos. Dat je altijd maar moet volhouden.

Gezien ik hier vroeger ook mee worstelde, kan ik me perfect inleven in hun situatie. Maar ik weet ook uit eigen ervaring, en uit de resultaten van de andere vrouwen die ik al geholpen heb, dat het écht anders kan!

Hiervoor heb ik 2 trajecten

 

Wil je eens vrijblijvend kennismaken met mijn coaching?

Volg dan 1 van de maandelijkse gratis webinars, via deze link kan je inschrijven.

De combinatie van mijn eigen ervaringen en mijn opleiding als coach maakt dat ik al heel veel mama’s heb kunnen helpen naar een gelukkiger leven.

Mijn droom is om zoveel mogelijk vrouwen te helpen om zich goed in hun vel te laten voelen, dat zij dat ook doorgeven aan hun kinderen en we zo een hele beweging in gang kunnen brengen.

 
TIP: Voor een kijkje achter de schermen: volg @elni_zelfvertrouwen_coach op Instagram!
 

En jij?

Zo, dat was mijn verhaal. Ik ben heel benieuwd naar jouw verhaal. Herken jij zaken hiervan en denk je dat je ook beter voor jezelf zou moeten zorgen? Neem contact op via de knop hieronder en ik luister graag naar waar jij mee zit.