“Het moet toch anders kunnen?!”

Toen ik afstudeerde als Communicatiewetenschapper, intussen al meer dan 10 jaar geleden, begon ik met een drukke job bij een bank. Door mijn perfectionisme en drang om me in al mijn rollen 100% te geven voelde ik me vaak overspannen en moest ik in het weekend altijd ‘opladen’.

Als me-time moment liet ik een kleur-en stijl analyse doen en er ging echt een wereld voor mij open. Het was totaal niet zo oppervlakkig als ik eerst dacht maar maakte mijn leven makkelijker: er zat een systeem achter welke kleuren wel en niet staan, en ik leerde met welke kleding je probleem zones zoals een buikje kan verbergen. Ik voelde me veel beter en ging dat ook uitstralen. Dit moest ik delen met andere vrouwen want ik wilde hen tonen hoe makkelijk het is. Ik volgde een kleur-en stijl opleiding, aangevuld met visagie cursussen en begon mijn eigen zaak Elni.

Tijdens workshops over kleur-en stijl ging het vaak over het drukke leven van de vrouwen die bij mij kwamen, het gevoel van geleefd te worden en gebrek aan energie. Ik herkende ook wel dat gevoel.
Ik had zoiets van: het moet toch anders kunnen? Want dit is toch niet vol te houden?
Ik volgde een intensieve opleiding tot coach, aangevuld met extra cursussen rond perfectionisme, positieve mindset en stressbeheersing. Deze trainingen hielpen me bij mijn eigen struggles, en maakten dat ik perfectionisme kon overwinnen en rust in mijn hoofd had.
Nu kon ik vrouwen niet alleen met het uiterlijke aspect helpen, maar ook met het innerlijke. En juist deze combinatie is uniek. Innerlijk en uiterlijk spelen op elkaar in, en de coaching wordt niet té zwaar dankzij de afwisseling tussen de twee.
 
Ellen - profielfoto met koffie

 
Weetjes over Elni
 

Innerlijk en uiterlijk zijn met elkaar verbonden en hebben een duidelijke werking op elkaar.

Ik kom dus zelf ook van ver, en weet intussen dankzij alle opleidingen en eigen ervaringen wat wel en niet werkt. Vaak is zelfzorg nogal ‘fluffy’, terwijl ik meer van de concrete actie ben en ik zie ook dat dat het meest resultaat heeft bij de vrouwen die ik begeleid.
Het is echt nodig om naar de kern te gaan en te ontdekken wat je zelf wilt en van daaruit beslissingen te nemen. Het gaat in mijn trajecten dus dieper dan alleen ‘me-time’. Meer daarover ook in dit filmpje.
 
TIP: Voor een kijkje achter de schermen: volg @elni_zelfvertrouwen_coach op Instagram!
 

“Believe in your #selfie”

Dit is mijn lievelingsquote
Het is een samenvatting van het pad dat ik zelf heb afgelegd: geloven in jezelf, en ontwikkelen op innerlijk en uiterlijk vlak

 

Mijn missie is om mama’s te helpen om zich terug goed te voelen, zowel op innerlijk als uiterlijk vlak

Ik werd zelf in 2020 mama van Lisa, en wat ik merk in mijn omgeving is dat veel mama’s hun eigen identiteit kwijtraken na het moederschap. Door al hun rollen perfect te willen doen krijgen ze het gevoel dat ze tekortschieten, en dat zorgt voor onzekerheid. Daarnaast is er ook vaak een gebrek aan tijd en energie, het gevoel van geleefd te worden in de chaos. Dat je altijd maar moet volhouden.
Gezien ik hier vroeger ook mee worstelde, kan ik me perfect inleven in hun situatie. Maar ik weet ook uit eigen ervaring, en uit de resultaten van de andere vrouwen die ik al geholpen heb, dat het écht anders kan!
Ik help mama’s om te ontdekken wat ze nu eigenlijk zelf willen in hun leven, waar ze naartoe willen, en zo kunnen ze prioriteiten stellen en makkelijker nee zeggen tegen andere zaken.

Maar het blijft ook anderzijds echt wel leuk door het uiterlijke aspect: door bezig zijn met je kleding, met make-up je vrouwelijkheid terugvinden, zo echt eens iets puur voor jezelf. Die zaken van het uiterlijk zijn een middel om je terug goed in je vel te voelen, dus zeker geen doel op zich.
Ik sta zelf ook maar maximum 5 minuten ’s morgens voor de spiegel om me te schminken, maar door te weten hoe is dat wel met veel resultaat. Dat kan je zien in dit filmpje.

De combinatie van mijn eigen ervaringen met mijn opleiding als coach maakt dat ik al heel veel mama’s heb kunnen helpen naar een gelukkiger leven.

Kortom, ik help vrouwen terug hun eigen identiteit te laten terugvinden, want ze zijn meer dan mama alleen!

Mijn droom is om zoveel mogelijk vrouwen te helpen om zich goed in hun vel te laten voelen, dat zij dat ook doorgeven aan hun kinderen en we zo een hele beweging in gang kunnen brengen.

Daarom lanceer ik regelmatig extra initiatieven, zoals de ‘Feelgood-challenge’, die werd opgepikt door het Nieuwsblad. En op internationale vrouwendag gaf ik enkele Feelgood-tips voor mama’s, tijdens de ochtendshow van radio Nostalgie. Benieuwd welke? Herbeluister het interview hier

En jij?

Zo, dat was mijn verhaal. Ik ben heel benieuwd naar jouw verhaal. Herken jij zaken hiervan en denk je dat je ook beter voor jezelf zou moeten zorgen? Stuur me een mailtje via en ik luister graag naar waar jij mee zit.