Workshops voor vrouwelijke ondernemers
Meer zelfvertrouwen opbouwen & zichtbaarheid op sociale media
1 op 1 privé workshops
Ellen profielfoto

 

Workshop
Meer zelfvertrouwen op sociale media en jezelf durven tonen
‘Wie ben ik om foto’s van mezelf te gaan posten? Wat gaan de mensen wel niet denken?’
Zichtbaar zijn om klanten aan te trekken
Om klanten aan te trekken is het noodzakelijk om zichtbaar te zijn op soc media, mensen kopen van mensen en daarom is het belangrijk om je gezicht te tonen om die connectie te maken. Met foto’s, filmpjes en door zaken te delen over jezelf verlaag je de drempel voor potentiële klanten om jou te contacteren.

Jezelf durven tonen op video
Ik leer je hoe je je kan tonen en gedragen op filmpjes op een manier die bij jouw persoonlijkheid past en die maakt dat je als expert overkomt.
Jezelf tonen op je feed en stories is iets wat je kan leren om te durven, stap voor stap. We gaan je innerlijke criticus overwinnen zodat jij jezelf zelfzeker kan laten zien op foto’s en filmpjes.
Jezelf “akward” vinden op video is normaal, ik leer je dat overwinnen door verschillende trukjes, zoals in te beelden dat je tegen iemand praat en door niet naar jezelf te kijken op het scherm maar naar het oogje van de camera er net boven. Je zal stap voor stap positiever over jezelf leren denken.

Mooie naturel foto’s met professionele uitstraling
We gaan samen een visuele identiteit ontwikkelen die bij jou past. We bekijken wat jij wilt uitstralen en welke soort foto’s daarbij passen. Foto’s zijn een deel van je online identiteit en we willen de juiste indruk nalaten om zo je ideale klant aan te trekken.
Ik leer je trukjes en inspiratie om naturel te poseren (via Pinterest kan je ook veel voorbeelden vinden), welke kleding past bij jouw branding, een naturel make-up, en hoe je foto’s kan verbeteren & professionaliseren met presets.
Dit alles op een manier die echt bij jou past en waar je jezelf goed bij voelt, we vergroten je online zichtbaarheid als ‘personal brand’ zodat er een consistente en professionele uitstraling is.
Wat heb je nodig om goed te starten? Minder dan je denkt! Je smartphone, kennis van de instellingen doet al wonderen (zoals portrait mode met als instelling studiolicht) een statiefje en ringlamp (ik geef je tips voor budgetvriendelijke opties).
De bedoeling is dat je nadien zelf met je smartphone met de inzichten en tips mooie, naturel & professionele foto’s kan maken, zonder veel tijd en geld te moeten spenderen.

 

Workshop
Inspiratie voor posts op sociale media
‘Wat moet ik nu weer gaan posten op Instagram? Ik heb totaal geen inspiratie…’
We maken samen een plan op zodat jij nooit meer zonder inspiratie zit!
Ik leer je plezier krijgen in Instagram posts te maken, berichten schrijven die klanten aantrekken en een systeem om nooit nog zonder inspiratie te zitten.

We werken enerzijds op de inhoud
De inhoud is niet iets wat jij gaat moeten verzinnen, maar je gaat als basis de vragen van je klanten gebruiken. Dat in combinatie met een vaste afwisseling van topics zorgt voor een bron van inspiratie, zodat je minder tijd aan social media moet besteden én dat je posts interessanter zullen worden.
Na de workshop heb je een plan voor de komende maand en weet je hoe je dat daarna zelf kan opstellen. We maken inhoud die inspireert, waarmee je kennis deelt als expert, die leuk is en die interactie uitlokt met je volgers. Ik leer je wat wel en niet werkt op gebied van vraagstickers, instagram polls,…

Daarnaast werken we ook aan je mindset
Vaak is er uitstelgedrag door perfectionisme. Daar leer ik je trukjes voor om dat tegen te gaan zodat je een vast ritme van posten kan aanhouden (beter voor het algoritme) en er nog maximum een kwartier over doet om een post te maken. Ook je innerlijke criticus pakken we aan door mindset veranderingen: jij bent niet de held van je instagram, maar je volgers en potentiële klanten, je gaat hen helpen en inspireren door je posts. Je leert hoe je interessante filmpjes kan maken, die passen bij jouw persoonlijkheid, en die leiden tot meer klanten via het know-like-trust principe.

En je krijgt ook praktische tips
Na de workshop weet je hoe je zelf mooie visuals kan maken, je krijgt tips voor reels, we hebben het over je huisstijl en nog veel meer. Er zijn goede gratis apps die je kan gebruiken zoals Canva en Inshot, ik toon je hoe dat werkt. We analyseren en verbeteren ook je insta bio en highlights.

 

Workshop
Opstellen van een communicatie plan & strategie
‘Ik weet dat ik als ondernemer zichtbaar moet zijn voor mijn zaak, maar ik zou niet weten waar ik moet beginnen: een nieuwsbrief, webinars, sociale media, een e-book maken, funnels,… help?!’
Hoe kan je jouw ideale klant het best bereiken?
Afhankelijk van jouw doelgroep en je eigen interesses stellen we een marketing plan op dat echt past bij jou en je potentiële klanten. We maken een content strategie op voor een jaar zodat je weet waarover je kan communiceren en op welke kanalen dit het best kan gebeuren.
We onderzoeken via welke platformen we jouw klanten het best kunnen bereiken en maken een concreet plan op, niet meer ‘ik doe maar wat’ maar weten: ik steek hier mijn tijd in nuttige dingen zodat er resultaat uit komt.

Welke kanalen?
Het is niet aan te raden om maar op 1 kanaal aanwezig te zijn. Stel dat je een groot Instagram account opbouwt maar dat je van de ene dag op de andere dag niet meer kan inloggen (dat komt voor!) heb je echt een probleem.
Door met nieuwsbrieven te werken heb je je eigen database van e-mail adressen. Ik leg je uit welke systemen goed zijn (Mailchimp, Convertkit,…) en hoe je dit stapsgewijs aanpakt.
Als je interesse hebt om te werken met funnels en een e-book kunnen we hier ook in verdiepen.
Of wat dacht je van webinars geven? Ik geef je een stappenplan hoe je dit opbouwt, deelnemers krijgt en hoe de opvolging verloopt.

Welke inhoud?
Afhankelijk van de kanalen waar jouw ideale klanten zijn gaan we ook onze inhoud en tone of voice aanpassen.
Op Linkedin is de toon zakelijker en informatiever, op Instagram gaan we meer aan het visuele werken, bij bloggen gaan we echt inhoudelijk in de diepte,…
Om een groot publiek te bereiken kan ik je ook tips geven hoe je in de (lokale) pers kan komen.
We maken inhoud die zorgt voor een echte connectie met je ideale klant.

 

Workshop
Werk-privé balans als mama-ondernemer & leren grenzen stellen
‘Ik sta precies altijd “aan”, heb te weinig tijd voor mezelf en ben altijd maar bezig, dit gaat ten koste van mijn gezin. Ik hou van mijn job maar hoe kan ik grenzen stellen naar klanten toe en een betere balans vinden voor meer rust thuis?’
Alles begint bij jou
In deze workshop leer je enerzijds praktische zaken voor een betere tijdsbesteding en je gaat door een andere mindset grenzen stellen, hulp vragen en mentale afbakening tussen je zaak en tijd thuis maken. Je haalt hierdoor meer resultaat op zowel persoonlijk als op business vlak en krijgt meer rust in je hoofd en in je gezin.

Grenzen stellen
Assertiviteit opbouwen naar klanten toe en ook thuis leren om hulp te vragen en grenzen te stellen aan overvolle weekends en teveel sociale activiteiten. Nee zeggen is iets wat je kan leren!

Werk-privé afbakening
Als ondernemer lijkt het werk nooit gedaan. Thuis loopt het huishouden ook maar altijd door en iedereen heeft iets nodig van jou. Je gaat leren in blokken te werken, met vaste uren zodat je vrije tijd ook echt mama-tijd kan worden, tijd voor jezelf, en dat je tijdens je werk uren full focus kan werken zonder afleiding van je huishouden of andere zaken.

Hulp vragen
Vaak wil je alles zelf doen als ondernemer maar dat is onmogelijk! We bekijken samen hoe we je netwerk kunnen uitbouwen op werk en privé vlak. Is een freelance VA misschien iets voor jou of hoe kan je opvang voor een ziek kind regelen via CM hulp of een ander netwerk?

Je tijd nog beter leren besteden
We gaan met de ideale weekplanning na hoe je je week in blokken van 21 delen kan bekijken en hoe je die tijd optimaal kunt benutten met een gezonde mix van tijd voor jezelf, tijd voor je werk en tijd voor je gezin. Ik leer je technieken om in focus uren te werken, en hacks om met een eet- & weekplanning je huishouden optimaal te laten draaien. Organisatie & plannen is alles.

Praktische info
 • 1 op 1 begeleiding:
  • De workshops zijn volledig gericht op jouw maat en jouw specifieke situatie. Ik kijk met je mee en geef op alles direct feedback.
  • Je hoeft het niet alleen te doen en zo raak je dus niet gedemotiveerd door het allemaal zelf te moeten uitzoeken.
  • Na elke workshop heb je concrete dingen in handen en een duidelijk plan waarmee je verder kunt
 • Locatie:
  • Live: Elni – Roeselveld 28 – 3020 Herent (er is parking & te bereiken via openbaar vervoer)
  • Kan ook online via Zoom
 • Duurtijd: 2u30 per workshop
 • Timings: Je kan zelf een weekdag kiezen gezien de workshop privé is, van maandag t.e.m. vrijdag. Starten om 9u of 13u.
 • Investering: €300 per workshop excl btw – kan je volledig inbrengen als coaching onkosten
 • Inschrijven: Stuur een mail via met naam van de workshop en de gewenste datum

 

 
 
 

Ervaringen van anderen
Lieze, diëtiste

Profielfoto Lieze

https://www.voedzaamgroeien.be

“Bij de start van het ondernemen zag ik het meeste op tegen het “social media” gebeuren.
Hoe zorg je voor volgers die passen binnen je doelpubliek, hoe maak je jezelf zichtbaar, wat zet je nu juist op je insta-account, … Ik vond het best moeilijk om hiermee te starten.
Ellen heeft me helemaal wegwijs gemaakt in dit stuk. We keken samen naar mijn aanbod en welke topics ik naar voren kon laten komen op mijn pagina. Ze legde me uit hoe je kan afwisselen tussen fun, educatie, inspirerende posts,… Ze gaf concrete tips over welke # je best in je berichten zet, hoe je reels maakt, …
Door deze workshop kan ik nu meer mijn creativiteit naar voren brengen in mijn posts en ik vind het plezanter om iets de wereld in te sturen. Deze workshop zou ik zeker aanraden als jeals ondernemer aan de slag gaat met social-media.
Ellen is een hele aangename persoon. Ze neemt haar tijd en ook nadien kan je bij haar terecht met je vragen. ”
Kristel, opruimcoach

Kristel

https://www.sekuurhome.be

“Instagram was voor mij nog niet echt een marketing strategie. Ik kende het wel (persoonlijk gebruik) maar was er niet echt fan van en dacht dat dit een platform ‘voor de jeugd’ was. Door Ellen te gaan volgen ontdekte ik dat er meer was dan enkel wat berichtjes te posten en dat je er echt leuke dingen mee kan. Kleine aanpassingen kunnen je profiel meteen aantrekkelijker maken, stories delen is fun en moet je een beetje zien als een blik achter de schermen. Dat wist ik niet. Die worden vaak ook door andere profielen bekeken dan je volgers. Dus ik weet nu ook wat meer over de algoritmes. Ook het begrip Link in Bio heeft nu geen geheimen meer voor me. Ook de tip om je stories nadien te gebruiken of recyclen als post op social media vond ik heel waardevol. Het bespaart je heel wat gezoek naar onderwerpen. We beschikken dus over meer content dan we zelf beseffen. Ik post nu veel meer stories, betrek mijn volgers er vaker bij door bv een poll te doen of een vraag te stellen. Ook het gebruik van relevante hashtags pas ik nu toe. Ik denk minder na. Als ik bv iets zie of doe in mijn dagelijks leven dat me leuk lijkt te delen dan doe ik dat gewoon. Daarvoor dacht ik vaak: oei, willen mensen dat wel zien of weten? Ik zou zeker wel de workshop aanraden aan anderen. Ellen pakt het op een leuke manier aan. Niet enkel met theorie, je krijgt ook de kans om meteen je ideetjes in de praktijk om te zetten. Ze doet je ook stilstaan bij wie je volgers en ideale klanten zijn en hoe je ze bewust moet maken dat jij als professional de ideale persoon bent om hen te helpen bij hun probleem of worstelingen. Ellen weet waarover ze spreekt. ’t Is ook de max om te zien hoe zij op Instagram gewoon vertelt wat ze te vertellen heeft en zichzelf durft te tonen. Haar consequentie is bewonderenswaardig! Ik ben fan!”
Sabrina, eigenares van een vroedvrouwenpraktijk

Logo Little Bean

https://littlebean.be

“Ik had vooral last van niet weten wat te posten op sociale media, ik dacht steeds dat mensen er geen boodschap aan zouden hebben. Ellen heeft me hiervoor heel concrete handvaten gegeven, waardoor ik beter een idee heb van wat mensen nuttig zouden vinden om te zien/lezen. Ik heb op die manier ook een knop weten om te draaien en iets minder onzeker te zijn in het posten. Ik heb meer leren loslaten, ik heb nogal last van perfectionisme en hiermee heb ik door de workshop beter leren omgaan. Ik ben de dag van de workshop zelf meteen aan de slag gegaan en heb die dag meteen al alles wat we besproken hadden in actie kunnen omzetten. Ik heb nu een concreet schema om te posten met categorieën die al afgebakend zijn. En dit allemaal op een manier die bij me past, dus geen dagelijkse posts, maar toch regelmatig genoeg dat mijn volgers mij niet uit het oog verliezen. Ik raad de workshop aan aan andere ondernemers die hun sociale media wensen te optimaliseren of die misschien zelfs helemaal niet weten waar te beginnen (zoals ik), Ellen neemt de tijd om te begrijpen wat er bij je past en hoe er consistentie zit in je posts. Zij staat je bij met raad en daad en is zeer benaderbaar, indien er later nog vragen zouden zijn.”
Sylvia, eigenares van een online hondenschool

Sylvia, profielfoto

https://onlinehondenschool.com

“Ik wilde Instagram inzetten voor mijn bedrijf, maar wist niet zo goed hoe. Dankzij de workshop weet ik hoe instagram werkt en hoe en wanneer ik dingen kan plaatsen.
Sinds de workshop plaats ik vaker berichten, en gebruik nu ook reels. Ik weet beter wat voor soort berichten ik kan plaatsen. Ik durf mezelf (letterlijk) meer te laten zien.
Ik zou de workshop zeker aanraden aan anderen. In je eentje doorploeteren helpt niet. Ellen helpt je goed op weg en daar heb je heel veel profijt van in je onderneming.
Ellen heeft veel kennis én ze is een prettig persoon in de omgang. Ze legt alles stap voor stap uit en neemt je echt aan de hand.”
Jessie, eigenares van Blink Boetiek Hamme

Blink profielfoto

https://blinkfashion.be

“Ik volgde de Instagram workshop bij Ellen en kan deze aan alle ondernemers aanbevelen! Ellen geeft duidelijke en bruikbare tips waarmee je direct aan de slag kunt gaan. Zit je vast met Instagram en weet je niet waar te beginnen of heb je wel al kennis maar wil je die verder uitbreiden? Dan kan ik haar zeker aanbevelen, top dame, vriendelijk, empathisch en ze denkt echt mee met jouw zaak.”
Veelgestelde vragen

 

De workshops zijn 1 op 1, privé voor jou dus. Je kan dus zelf een datum voorstellen van maandag tot en met vrijdag. Dan check ik in mijn agenda of die past. De workshop duurt 2u30 en start telkens om 9u of om 13u. Mail me via welke datum voor jou zou passen en welk start uur je wenst en dan laat ik je weten of het lukt en anders stuur ik je een ander voorstel.

Ja, na elke workshop ontvang je een factuur dat je volledig kan inbrengen als coaching onkosten.

Ik zit naast je en begeleid je 1 op 1 met jouw specifieke twijfels en vragen. Je gaat na elke workshop buiten vol motivatie en inspiratie en met een concreet stappenplan, je gaat ook tijd winnen in de toekomst en meer klanten aantrekken voor je zaak. Je gaat er nu eens écht werk van maken.

Ja hoor, je kan zelf kiezen of je de workshop live volgt (in Herent bij Leuven) of online. Je kan de workshop boeken van maandag tot en met vrijdag en starten is om 9u of 13u.

Je smartphone mag je meenemen en eventueel je laptop. Je krijgt ter plaatse ook een balpen en blaren om notities te nemen dus is wat je zelf verkiest. Een hapje en drankje is ook inbegrepen 😉

Ja, de workshop kan je alleen of met 2 volgen en de prijs blijft hetzelfde. Dat kan met een mede ondernemer zijn die je kent of met iemand die voor je werkt.

Dat kan. Je kan bijvoorbeeld 1 workshop in de voormiddag volgen en een andere in de namiddag, maar je kan daar evengoed enkele weken of maanden tussen laten.

Ze zijn specifiek gericht op vrouwelijke ondernemers. Moest je je herkennen in de topics maar niet tot deze groep behoren, stuur me dan even een mail via en dan bekijk ik hoe ik je kan helpen.